Shapewear Top

Body shapewear er en perfekt løsning, hvis du har et ønske om at se slankere eller strammere ud, når du har iført dig et særligt stykke tøj. Derfor bliver shapewear body især brugt sammen med en tætsiddende kjole til en festlig begivenhed. Det kan dog også bruges sammen med en stram skjorte eller anden form for overdel.

Du kan finde mange forskellige typer shapewear på markedet. Body shapewear hører naturligvis ind under her, men er også kendt som en body shaper. Det er en type shapewear, der hovedsageligt fokuserer på din overkrop. Derfor kan det være nødvendigt at kombinere den med fx et par shorts eller et par trusser.

Hvad er body shapewear?

Det er et stykke shapewear, der har fokus på at forme din overkrop. Udseendemæssigt minder den en del om en badedragt. Faktisk kan det bedst beskrive som en shapewear bodystocking. Her bør det dog pointeres, at der både fås modeller med indbygget BH, men også modeller, hvor en separat BH er nødvendig at tage på.

På lige fod med en bodystocking, er det nemt at åbne bunden på en body shaper. Det kan du gøre ved hjælp af en såkaldt krog og øje-lukning. Derfor er det faktisk også en type shapewear, der har den fordel, at det er nemt at tage det af og på. Det er bestemt ikke noget, der er gældende for alle former for shapewear.

Og hvad bruges body shapewear til?

Der er tale om et stykke shapewear, der er udviklet specifikt til at få din overkrop til at se slankere ud. Derfor vil det ikke have nogen indflydelse på nedre del af din krop. Til dette formål skal du derfor bruge en anden type shapewear. Hvis du har et ønske om at få din mave til at se strammere ud, er det dog det rette valg.

Det kan dog ikke blot bruges til at få din mave til at se strammere ud, til trods for, at det er det klare formål. Det kan også bruges til at udligne love-handles såvel som synlige BH-linjer på ryggen. Dertil er det også et stykke shapewear, der har fokus på flere områder: Mave, overben, lår, hofter, bryster, ryg og bagdel.

Derfor er det faktisk et stykke shapewear, der tager sig af flere forskellige områder på kroppen. Det er ikke alle, der er klar over dette.

Hvornår bør man bruge en body shaper?

Du kan bruge en body shaper et i et hav af sammenhænge. Du kan derfor også have den på under et væld af forskellige typer tøj. Det skyldes, at det er i stand til at udligne flere områder på din krop. Derfor kan du faktisk være iført en body shaper under stort set enhver form for tøj, men det er selvfølgelig ikke nødvendigt.

Hvis du vil have mest muligt ud af din body shaper, bør du bruge den under en tætsiddende kjole, en stram top eller en skjorte. Hvis du har meget løstsiddende tøj på, giver det selvfølgelig ikke meget mening at gøre brug af body shapewear under. Derfor er det typisk kun i forbindelse med stramt tøj, at det bliver brugt.

Derfor er det vigtigt at købe shapewear i rette størrelse

Hvis du skal købe shapewear, er der mange faktorer, der er vigtige. Det er gældende, uanset om det er en bodystocking, et par trusser eller noget helt tredje. Der er dog især ét aspekt, der er vigtigt. Det er nemlig uhyre vigtigt at sikre, at det har den rette størrelse. Faktisk er der flere årsager til, at det er så vigtigt.

Det er vigtigt, at dit shapewear har den rette størrelse af to årsager. Det er vigtigt, at det ikke sidder for tæt, da det blot vil føre til ubehag. Hvis det ikke er komfortabelt at have på, har du næppe lyst til at gå med det. Derfor vil det blot resultere i, at du slet ikke får det brugt. Får du det ikke brugt, er det blot spild af penge.

Du skal sikre, at dit shapewear ikke sidder for stramt. Du skal dog også sikre, at det ikke sidder for løst. Hele idéen med det er, at det skal sidde tæt, så det kan stramme din krop op. Derfor er det vigtigt, at du ikke vælger for stor en størrelse. Hvis du gør det, så har det ikke den ønskede effekt.

Hvis du har svært ved at finde ud af, hvilken størrelse du skal bruge, er det en god idé at prøve lidt forskelligt. Som udgangspunkt skal du blot vælge den eller de størrelser, som du normalt bruger. Hvis du gør det, så er der en god chance for, at det sidder som det skal. Heldigvis finder der dog måder at vurdere, om det gør det.

Hvordan ved jeg, om mit body shapewear sidder korrekt?

Hvis det er første gang, du står over for at skulle købe body shapewear, er det ikke sikkert, at du ved, hvordan du kan vurdere, om du har fået fat i den rette størrelse. Det er dog til at have med at gøre, når du skal vurdere dette. De er nemlig op til dig selv at vurdere, om du føler, at det er et stykke beklædning, der passer til dig.

Når du skal vurdere, om det sidder, som det skal, skal du blot sikre, at det sidder tæt, men uden at det er til ubehag eller gene. Hvis det sidder tæt, så kan du også både mærke og se, om det har en effekt. Derfor er det op til dig selv at vurdere, om det er for stramt eller ej. Det er nemlig meget vigtigt, at det ikke er til ubehag.

Vær opmærksom på, at det giver sig lidt med tiden

Første gang du har dit body shapewear på, kan det godt føles en kende stramt. Det skal det helst gøre, da det vil udvide sig og tilpasse sig til din krop med tiden. Sidder det ikke helt tæt til, når du tager det på første gang, er der en risiko for, at det bliver for småt med tiden.

Shapewear har aldrig været mere populært, end det er nu. Der er ikke kun opstået en større popularitet, men også en større åbenhed omkring shapewear. I dag er det de færreste, der har et problem med at indrømme, at de gør brug af shapewear. Selv de store Hollywood-stjerner har indrømmet brug af det på den røde løber.

Har du også selv overvejet at købe shapewear? I så fald har du et væld af muligheder. Der findes nemlig flere forskellige former for shapewear. Det er selvfølgelig en fordel, da det garanterer, at du finder noget, der lever op til dine krav. Hvad det dog også betyder er, at det kan være svært at finde det rette shapewear for dig.

Hvad bruges en shapewear top til?

Hvad de fleste former for shapewear har tilfælles er, at det er lavet til at give dig den krop, du ønsker at have. Det kan man dog opnå på flere måder. Ifører du dig en shapewear top, ifører du dig også et stykke tøj, der er lavet til at give dig en flad mave og en slank talje, hvilket er netop, hvad mange kvinder har et ønske om.

Derfor bruges en sådan top også til at give dig en flad mave og en slankere talje. Den kan bruges under stort set enhver form for tøj, men de fleste gør dog kun brug af det, hvis de har tætsiddende tøj på. Det kan være i tilfælde af, at man har tætsiddende kjole eller en stram top på, da en shapewear top her er en god løsning.

Minder om en kortere version af en shapewear underkjole

En shapewear top kan på mange punkter minde om en kortere version af en underkjole med shapewear. De fungerer på stort set samme måde, men adskiller sig dog ved, at toppen er væsentligt kortere. Derfor er det også en løsning, der kan bruges, hvis man har bukser på, hvilket ikke er tilfældet ved en længere underkjole.

Begge dele kan dog fås både med og uden omslutning af brysterne. Derved kan man selv styre, hvorvidt det er noget, der er brug for, eller det er noget, man har lyst til. Her skal man dog være opmærksom på, at det kan give et fladere udseende til brystpartiet, og det er ikke alle kvinder, der har interesse i at opnå dette.

Vigtigt at vælge en shapewear top i rette størrelse

Der er mange faktorer, der er vigtige, når man skal købe shapewear. Hvis du har besluttet dig for at investere i en shapewear top, er størrelsen en af de vigtigste faktorer. Det er der flere årsager til, men det skyldes dog især, at længden skal ramme plet. Den må nemlig hverken være for lang eller for kort – ikke engang en smule.

Hvis den er for kort, så vil den sidde og stramme på hoften. Det er ikke blot forstyrrende og ubehageligt, men det vil ofte også skabe en uheldig bulle. Derfor er det vigtigt, at du undgår at vælge en top, er er for kort. Det er dog ikke noget, der betyder, at du blot skal vælge en top, der er lidt for lang, for at være på den sikre side.

Det bør du ikke gøre, da den heller ikke må være for lang tid. Hvis du vælger en top, der er for lang, resulterer det typisk blot i, at det vil skabe en uønsket bulle midt på numsen. Det understreger selvfølgelig vigtigheden af, at du holder et nøje øje med længden, når du står over for at skulle købe en ny opstrammende top.

Det er ikke kun længden, der er vigtig

Når du skal vurdere, om du har fået fat i den rette størrelse, er det dog ikke kun længden, der er vigtig. Den skal selvfølgelig også have den rette bredde. Hvad der menes med dette er, at du ikke må vælge en top, der er for stram. Det er der flere årsager til, men til trods for dette, er der alligevel mange, der vælger en lille top.

Det skyldes i høj grad, at der er mange, der tror, at de får en bedre effekt af at vælge en top, der har en lille størrelse. Det er dog vigtigt, at det er gjort klart, at det ikke er tilfældet. Derfor bør du ikke tro, at du fx vil få en smallere talje e.l., hvis du går ned i størrelse. Det eneste det vil medføre er, at du oplever stort ubehag.

Omvendt er det dog mindst lige så vigtigt, at du ikke vælger en top, der er for stor. Er din top for stor, så har den ikke nogen effekt – så simpelt kan det siges. Det understreger også, at det er vigtigt at have fokus på at vælge den rette størrelse. Har man ikke det, kan man nemt risikere at spilde penge på en ubrugelig top.

Det handler derfor om at finde en shapewear top, der er komfortabel at have på, men som sidder tæt. Den må dog ikke stramme i et sådant omfang, at du kan fornemme, at det bliver ubehageligt at have den på over en længere periode. Første gang du har den på, skal den dog stramme lidt ekstra, da den giver sig med tiden.

Shapewear kan ikke trylle de overflødige kilo væk

Det er selvfølgeligt vigtigt, at du ikke tror, at du kan bruge en shapewear top til at trylle de overflødige kilo væk. Det er ikke sådan de fungerer. En sådan top kan hjælpe dig med at opnå den ønskede figur, men det er ikke ensbetydende med, at dine deller er væk, når du tager din top af igen. Det skal du selvfølgelig huske på.

Det er dog ikke noget, der ændrer på, at der er tale om en uhyre effektiv måde at skabe en figur, som du kan være glad for, hvis du fx skal have en tæt kjole eller nederdel på. Det er derfor også især til fest og fin brug, at mange kvinder vælger at iføre sig en shapewear top, som kan give dem en flad mave og en smallere talje.