Shapewear Underkjole

Body shapewear er en perfekt løsning, hvis du har et ønske om at se slankere eller strammere ud, når du har iført dig et særligt stykke tøj. Derfor bliver shapewear body især brugt sammen med en tætsiddende kjole til en festlig begivenhed. Det kan dog også bruges sammen med en stram skjorte eller anden form for overdel.

Du kan finde mange forskellige typer shapewear på markedet. Body shapewear hører naturligvis ind under her, men er også kendt som en body shaper. Det er en type shapewear, der hovedsageligt fokuserer på din overkrop. Derfor kan det være nødvendigt at kombinere den med fx et par shorts eller et par trusser.

Hvad er body shapewear?

Det er et stykke shapewear, der har fokus på at forme din overkrop. Udseendemæssigt minder den en del om en badedragt. Faktisk kan det bedst beskrive som en shapewear bodystocking. Her bør det dog pointeres, at der både fås modeller med indbygget BH, men også modeller, hvor en separat BH er nødvendig at tage på.

På lige fod med en bodystocking, er det nemt at åbne bunden på en body shaper. Det kan du gøre ved hjælp af en såkaldt krog og øje-lukning. Derfor er det faktisk også en type shapewear, der har den fordel, at det er nemt at tage det af og på. Det er bestemt ikke noget, der er gældende for alle former for shapewear.

Og hvad bruges body shapewear til?

Der er tale om et stykke shapewear, der er udviklet specifikt til at få din overkrop til at se slankere ud. Derfor vil det ikke have nogen indflydelse på nedre del af din krop. Til dette formål skal du derfor bruge en anden type shapewear. Hvis du har et ønske om at få din mave til at se strammere ud, er det dog det rette valg.

Det kan dog ikke blot bruges til at få din mave til at se strammere ud, til trods for, at det er det klare formål. Det kan også bruges til at udligne love-handles såvel som synlige BH-linjer på ryggen. Dertil er det også et stykke shapewear, der har fokus på flere områder: Mave, overben, lår, hofter, bryster, ryg og bagdel.

Derfor er det faktisk et stykke shapewear, der tager sig af flere forskellige områder på kroppen. Det er ikke alle, der er klar over dette.

Hvornår bør man bruge en body shaper?

Du kan bruge en body shaper et i et hav af sammenhænge. Du kan derfor også have den på under et væld af forskellige typer tøj. Det skyldes, at det er i stand til at udligne flere områder på din krop. Derfor kan du faktisk være iført en body shaper under stort set enhver form for tøj, men det er selvfølgelig ikke nødvendigt.

Hvis du vil have mest muligt ud af din body shaper, bør du bruge den under en tætsiddende kjole, en stram top eller en skjorte. Hvis du har meget løstsiddende tøj på, giver det selvfølgelig ikke meget mening at gøre brug af body shapewear under. Derfor er det typisk kun i forbindelse med stramt tøj, at det bliver brugt.

Derfor er det vigtigt at købe shapewear i rette størrelse

Hvis du skal købe shapewear, er der mange faktorer, der er vigtige. Det er gældende, uanset om det er en bodystocking, et par trusser eller noget helt tredje. Der er dog især ét aspekt, der er vigtigt. Det er nemlig uhyre vigtigt at sikre, at det har den rette størrelse. Faktisk er der flere årsager til, at det er så vigtigt.

Det er vigtigt, at dit shapewear har den rette størrelse af to årsager. Det er vigtigt, at det ikke sidder for tæt, da det blot vil føre til ubehag. Hvis det ikke er komfortabelt at have på, har du næppe lyst til at gå med det. Derfor vil det blot resultere i, at du slet ikke får det brugt. Får du det ikke brugt, er det blot spild af penge.

Du skal sikre, at dit shapewear ikke sidder for stramt. Du skal dog også sikre, at det ikke sidder for løst. Hele idéen med det er, at det skal sidde tæt, så det kan stramme din krop op. Derfor er det vigtigt, at du ikke vælger for stor en størrelse. Hvis du gør det, så har det ikke den ønskede effekt.

Hvis du har svært ved at finde ud af, hvilken størrelse du skal bruge, er det en god idé at prøve lidt forskelligt. Som udgangspunkt skal du blot vælge den eller de størrelser, som du normalt bruger. Hvis du gør det, så er der en god chance for, at det sidder som det skal. Heldigvis finder der dog måder at vurdere, om det gør det.

Hvordan ved jeg, om mit body shapewear sidder korrekt?

Hvis det er første gang, du står over for at skulle købe body shapewear, er det ikke sikkert, at du ved, hvordan du kan vurdere, om du har fået fat i den rette størrelse. Det er dog til at have med at gøre, når du skal vurdere dette. De er nemlig op til dig selv at vurdere, om du føler, at det er et stykke beklædning, der passer til dig.

Når du skal vurdere, om det sidder, som det skal, skal du blot sikre, at det sidder tæt, men uden at det er til ubehag eller gene. Hvis det sidder tæt, så kan du også både mærke og se, om det har en effekt. Derfor er det op til dig selv at vurdere, om det er for stramt eller ej. Det er nemlig meget vigtigt, at det ikke er til ubehag.

Vær opmærksom på, at det giver sig lidt med tiden

Første gang du har dit body shapewear på, kan det godt føles en kende stramt. Det skal det helst gøre, da det vil udvide sig og tilpasse sig til din krop med tiden. Sidder det ikke helt tæt til, når du tager det på første gang, er der en risiko for, at det bliver for småt med tiden.

Der findes et væld af forskellige typer shapewear på det danske marked, der adskiller sig på baggrund af stort set lige så mange punkter. Derfor kan man finde shapewear til ethvert formål og til enhver smag. Hvis du er på udkig efter en form for shapewear, kan en underkjole være et glimrende valg i flere sammenhænge.

I og med, at det er en underkjole, er det selvfølgelig pointen, at du skal have den på under en kjole. Derfor er det sandsynligvis ikke noget, som du vil få brug for hverdag, men hovedsageligt i forbindelse med festlige og finere arrangementer. Det er nemlig ofte i disse sammenhænge, at man tager kjolen ud af klædeskabet.

Det er også i sådanne sammenhænge, at man ønsker at gøre en kende mere ud af sig selv. Det er i hvert fald noget, som langt de fleste kvinder kan genkende. Er det også noget du kan genkende? I så fald bør du afgjort ikke tøve med at investere i en shapewear underkjole, der kan give dig lige den figur, som du ønsker dig.

Derfor skal du vælge en shapewear underkjole

Der findes en lang række former for shapewear. Derfor kan det være svært at finde den helt rette form for shapewear. Det betyder, at det ikke er alle, der har nemt ved at vurdere, hvorfor man skal vælge netop en underkjole. Det bør du gøre, da det er et stykke shapewear, der kan hjælp med opstramme maven og ryggen.

I modsætning til en bodystocking, som også er et populært valg, så fortsætter en underkjole ned over lårene og bagdelen. At den gør dette, er ikke helt uden betydning. Faktisk er det noget, der har flere fordele, men det er dog især en fordel, at du får opstrammet disse områder af kroppen ved hjælp af din underkjole.

Desuden er det også noget, der betyder, at du undgår, at produktet laver en bulle, hvor det slutter. Det vil nemlig være alt for synligt, hvis du er iført en tætsiddende kjole. Derfor er det også et markant bedre valg, end at iføre dig en bodystocking, hvis du ved, at du skal have en stram kjole på udover dit shapewear.

Det bør også nævnes, at du kan få en model, der ikke omslutter din bryster. Det er også en fordel, da det er med til at sikre, at man kan undgå, at ens brystparti vil blive trykket fladt. Det er de færreste kvinder, der har lyst til at dette sker. Derfor er det en god idé at gå efter en underkjole, der ikke omslutter dine bryster.

Hvordan vælger jeg den rette størrelse?

Der er mange faktorer, der er vigtige, når du skal købe shapewear. Det er dog især vigtigt, at det er i den rette størrelse. Derfor er det også vigtigt, at du tager dig god tid til at vælge. Det vil blot føre til stort ubehag, hvis du en hel aften skal være iført en underkjole, der sidder for stramt. Faktisk kan det tilmed gøre ondt i huden.

Til trods for, at størrelsen er et af de mest essentielle aspekter, er der alligevel mange, der ender med at købe for lille en størrelse. Nogen gør det bevidst, men andre gør det ved en fejl. Hvad enten det er bevist eller ej, kan det medføre smerte på grund af tryk. Desuden vil det resultere i, at din hud begynder at rødme.

Derfor kan det lyde besynderligt, at nogen bevidst vælger en for lille størrelse. Det gør de dog, fordi de tror, at det er noget, der gør, at det har derved har en bedre effekt. Det har det dog ikke, uanset om det er et par trusser eller en underkjole. Det skal dog gøres klart, at en mindre størrelse ikke giver en højere effekt.

Mange kommer dog også til at vælge for lille en størrelse ved en fejl. Det ændrer dog ikke på, at det fører til stort ubehag at have det på. Derfor skal shapewear altid vælges i den størrelse, du bruger normalt. Dette er især gældende, hvis du har undertøj på indenunder. Det må nemlig ikke trykke og være ubehageligt.

Størrelsen udvider sig lidt ved brug

Det er vigtigt, at du er klar over, at størrelsen udvider sig lidt ved brug. Derfor skal du vælge en størrelse, der sidder lidt strammere, end hvad man ville foretrække. Derved er du sikret, at den udvider sig til rette størrelse og ikke bliver for stor. Derfor kan det også være en fordel, at du går den lidt til derhjemme før reelt brug.

Desuden bør det også nævnes, at en sådan underkjole bedst holder på din pasform, hvis den vaskes ved max 40 grader skånevask. Dertil er det også bedst at nøjes med kun lidt vaskemiddel til finvask, for at sikre, at den får en skånsom vask. Slutteligt skal det også nævnes, at det frarådes at bruge skyllemiddel til shapewear.

Hvordan ved jeg om den sidder rigtigt?

Alle typer shapewear skal sidde tæt til kroppen. Det skal dog ikke sidde tættere end, at det fortsat giver dig en komfortabel følelse. Det betyder selvfølgelig, at det ikke må stramme for meget. Omvendt er det dog også ensbetydende med, at det ikke må sidde for løst. Sidder det for løst, har det nemlig den ønskede effekt.

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det kan være et svært valg, når du skal købe shapewear for første gang. Hvis det er første gang, at du står over for at skulle vælge en underkjole med shapewear, er det en god idé at prøve forskellige modeller. Det giver dig bedre forudsætninger for at træffe den rette købsbeslutning.

Som der også er givet udtryk for tidligere, skal den din shapewear underkjole gerne føles lidt stram, første gang du bruger den. Med tiden vil den nemlig tilpasse sig til dig og din krop. Desuden skal der også helst være en høj andel af elastan i dit shapewear, eftersom dette medfører, at du får den bedste shaping-effekt.

Når alt kommer til alt, er det dog en personlig vurdering. Den skal føles komfortabel at have på, men du skal også kunne mærke, at den har en effekt. Hvis begge dele er aktuelle, så sidder den godt.